576 000 броя PVC опаковки, съдържащи желирани фигури с изображения на

...
576 000 броя PVC опаковки, съдържащи желирани фигури с изображения на
Коментари Харесай

Голям желиран удар на варненските митничари!

576 000 броя PVC опаковки, съдържащи желирани фигури с изображения на детски анимационни герои, задържа Митница Варна за нарушени права върху интелектуална благосъстоятелност. Задържаната пратка е от общо 1 000 кашона с 20 400 кг бруто тегло.

Пратката е пристигнала в Пристанище Варна – Запад с резервоар от Китай. Подадена е митническа декларация за допускане до свободно послание с оповестена стока в контейнера желирани фигурки, със страна на генезис Китай. Изпращач на стоката е компания от Китай. Получател е българска компания.

По метода за разбор на риска, контейнерът е селектиран за щателна митническа инспекция, която е осъществена на 17.12.2018 година, в склад в гр. Девня, от чиновници от отдел " Митническо разузнаване и следствие “ в Митница Варна, взаимно със чиновници от Гранично полицейско ръководство Варна. При инспекцията е открито, че върху опаковките са изобразени герои на " Disney “- Winnie The Pooh. В осъществяване на Регламент /ЕС/ 608/2013 и Закона за марките и географските означения, Митница Варна е сезирала за случая формалните представители в България на правопритежателя на комерсиалната марка. На 21.12.2018 година е получено документално удостоверение в Митница Варна, че арестуваната стока нарушава права върху интелектуалната благосъстоятелност на правопритежателя " Дисни Ентърпрайсиз Инк. “.  Стоката е арестувана и предстои на заличаване под контрола на Митница Варна, за сметка на правопритежателя на комерсиалната марка.

От началото на 2018 година, Митница Варна е открила 151 случая на артикули, нарушаващи права върху интелектуална благосъстоятелност. Задържани са общо 921 117 броя такива продукти, в осъществяване на законодателството на България и Европейски Съюз.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР